AVCON PODRUČJE DJELOVANJA


AVCON d.o.o. Sarajevo svoje područje djelovanja usmjerava ka dva pravca:

ZAŠTITA OKOLIŠA I ENERGIJSKA EFIKASNOST

GRAĐEVINARSTVO

ZAŠTITA OKOLIŠA I ENERGIJSKA EFIKASNOST

Zaštita okoliša podrazumjeva očuvanje, zaštitu, obnovu i poboljšanje ekološke kvalitete i kapaciteta okoliša, očuvanje biološke i okolišne raznolikosti, osiguranje racionalnog korištenje prirodnih dobara i energije na najpovoljniji način za okoliš kao osnovni uslov zdravog života i temelj održivog razvoja. Provođenjem mjera za zaštitu okoliša:

  • smanjuje se eksploatacija i zagađenje okoliša;
  • saniraju se i sprečavaju dalje posljedice onečišćenja okoliša;
  • vrši se očuvanje, zaštita i obnova prirodnih resursa.

Energijska efikasnost podrazumijeva provođenje radnji i aktivnosti kojima se na provjerljiv, mjerljiv i procjenljiv način postiže smanjenje potrošnje energije pri čemu se postiže željena razina komfora i zadržava postojeća stopa proizvodnje (smanjena potrošnja energije za obavljanje istog posla). Provođenjem mjera energijske efikasnosti ostvaruju se direktne uštede u finansijskoj potrošnji energije (smanjenje računa za potrošnju energije), poboljšavaju se energijske karakteristike objekta i smanjuje se emisija stakleničkih gasova uključujući i CO2.

GRAĐEVINARSTVO

Građevinarstvo podrazumjeva vještinu upotrebe prirodnih i vještačkih materijala radi planiranog projektovanja, organizovanja i izgradnje novih objekata povezanih sa tlom, a sve u svrhu zadovoljenja čovjekovih potreba.

Građevinarstvo je izuzetno značajna privredna grana koja ima snažan uticaj na dinamiku ekonomskog razvoja. Razvoj građevinarstva povećava stopu zaposlenosti, potiče razvoj i primjenu novih inovativnih tehnologija i građevinskih materijala, te utiče na pozitivno kretanja kapitala (nove investicije = nova radna mjesta).

Sveprisutnom interakcijom i zanemarivanjem okoliša u korist ekonomskog rasta i razvoja čovjek mijenja okolinu sa štetnim posljedicama na biološku i pejzažnu raznolikost, što u konačnici ima negativne posljedice za ljudsko zdravlje i kvalitet života. Svjesni značaja očuvanja okoliša, smanjenja emisije stakleničkih gasova i efikasnije potrošnje energije za buduće generacije posvećeni smo realizaciji projekata iz oblasti zaštite okoliša i energijske efikasnosti. U tu svrhu nudimo širok spektar konsultantskih usluga.

U oblasti građevinarstva pored inženjersko-konsultantskih usluga (projektovanje-revizija-nadzor) nudimo i izvođenje specijalizovanih građevinsko-zanatskih radova. Tim iskusnih i renomiranih inženjera zajedno sa našim vrijednim radnicima spremni su pretočiti vaše zamisli u realnost.

LET’S CONNECT

KONTAKT: +387 (0) 33 645-045

E-MAIL: kontakt@avcon.ba

Branislava Nušića bb/I sprat, lamela B – ulaz B, 71 000 Sarajevo

Radno vrijeme: PON-PET, 09:00 – 17:00h

AVCON BROŠURA

AVCON IN ACTION