KONTAKT: +387 (0) 33 645-045

/

E-MAIL: kontakt@avcon.ba

Radno vrijeme: PON-PET, 09:00 – 17:00h


ČELIČNE KONSTRUKCIJE I PODKONSTRUKCIJE


Čelicne konstrukcije se sastoje od primarne i sekundarne konstrukcije. Primarnu konstrukciju čine nosivi okviri i stabilizacijski elementi, koji osiguravaju stabilnost zgrade i prenose opterećenje na armirano-betonske temelje, dok sekundarnu konstrukciju čine krovna i podkonstrukcija fasade. Zahtjevi tržišta u oblasti proizvodnje čeličnih konstrukcija su ekonomičnost, kvalitetna i brza izrada te mogućnost prilagođavanja specifičnim zahtjevima.

AVCON d.o.o. Sarajevo svojim klijentima nudi efikasnu implementaciju, konsultantske usluge i nadzor nad realizacijom projekata proizvodnje, izrade i montaže čeličnih konstrukcije i podkonstrukcija za različite namjene. Sarađujući sa svojim dugogodišnjim lokalnim i međunarododnim partnerima osiguravamo najkvalitetnije materijale, kvalitetnu izvedbu te obradu konstrukcija poštujući sve propisane norme te specifičnosti potrebe kupaca.

Neki od uspješno realizovanih projekata su su sljedeći:

Usluge vođenjE radova na izradi podkonstrukcije na poslovno-skladišnom objektu “DB schenker”

Vrsta usluge: Vođenje i organizacija radova na izradi podkonstrukcije, komunikacija sa krajnjim investitorima i ostalim sudionicima na projektu po pitanju eventualnih radova na poslovno-skladišnom objektu BOSMAN Binježevo.

Klijent: “BOSMAN” d.o.o. Sarajevo

USLUGE VOĐENJE RADOVA NA IZRADI PODKONSTRUKCIJE NA POSLOVNO-SKLADIŠNOM OBJEKTU “EXPRESS ONE”

Vrsta usluge: Tehničko savjetovanje, monitoring i izvještavanje o procesu izgradnje poslovnog objekta, komunikacija sa Klijentom i ostalim zainteresiranim stranama.

Klijent: “EXPRESS ONE” d.o.o. Sarajevo

ODRŽAVANJE ZIMSKOG OMLADINSKOG FESTIVALA EYOF 2019

Vrsta usluge: Projektovanje skele stepeništa na stadionu Koševo

Klijent: “BOSMAN” d.o.o. Sarajevo

sanacija potputnjaka u mjestu Pazarić na magistralnoj cesti M-17 dionica 010

Vrsta usluge: Nabavka, transport materijala, miniziranje i bojenje konstrukcije nadstrešnice od čeličnih kukastih profila, kao i nabavka, transport i ugradnja višeslojne karbonatne ploče leksan preko čelične konstrukcije

Klijent: „SARAJEVOPUTEVI“ d.d. Sarajevo

UGRADNJA ČELIČNIH DIJELOVA SIGURNOSNE OGRADE NA MOSTU BABINA RIJEKA

Vrsta usluge: Ugradnja čeličnih dijelova betonske sigurnosne ograde na lijevom i desnom vijaduktu, ankerisano u BSO, nabavka i isporuka anker vijaka

Klijent: “STRABAG” d.o.o. Sarajevo